fredag 5 augusti 2011

Nu med huckle!

Hårturban av microfiber

LUGN...jag har inte konverterat till varken varmare breddgrader eller blivit bortgift. Jag måste dock visa en av de många saker jag inte klarar mig utan (JUST det...rakt ner i BB-väskan med denna!) 

För er med långt hår kan jag verkligen rekommendera denna hårturban i microfiber från SMART. Det sparar mig säkert 2h i torktid eftersom jag sällan eller aldrig fönar mitt hår. Det finns en nackdel med dessa hucklen och det är att de lätt luktar lite...."skunk". Jag tror att det är materialet i handduken som gör det...och det hjälper inte hur mycket man än tvättar turbanen utan den har en speciell doft. Jag har dock inte känt att håret luktar illa, utan jag tar ur handduken när håret är fuktigt, och låter resten självtorka. Jag använder dessa varje dag och har så gjort i säkert närmare fem år nu.

På tu man hand

Idag jobbade R sista dagen innan hans 3 veckor långa semester tar vid...eller semester och semester. Det finns en stor risk att han är tröttare efter denna semester än innan. Vi åkte ner på stan och satte oss på Jensen's eftersom vi hade ett erbjudande om en "gratis biff" där som går ut om två dagar. Jag åt salladsbuffé med vitlöksbröd. Det var sjukt goda inlagda gröna tomater och inlagda jättenypon (?) i buffén bland annat.

Salladsbuffé med vitlöksbröd
Till efterrätt tog R den belgiska chokladkakan som han alltid tar, medan jag gick i från mitt standardval (Queens Delight - den tjocka våfflan med mjukglass, chokladsås, hasselnötter och jordgubbssylt) och provade istället en apelsinsorbét med chokladmousse och apelsinklyftor. Jag måste säga att sorbéten var till belåtenhet (smakade som höljet på en solero) men chokladmoussen kunde jag, ärligt talat, ha varit utan. Säkra kort är just säkra kort och hädanefter blir det därför våffla igen!
Apelsinsorbét och Chokladmousse
Jag antar att detta var det sista restaurangbesöket på ett tag...och det sista på tu man hand för ganska lång tid framöver. I helgen ska vi därför se till att det blir "kvalitetstid" för hela slanten. 

Bullbak på världens enklaste recept


Ingredienser:
Ett stycke mig
Ett stycke dig

Gör så här:
Låt jäsa i 9 mån


Koloniliv

När man inte har tillgång till vare sig egen trädgård eller uteplats är det extra uppskattat när man har goda vänner med koloni... Igår var vi hos Linda, Tim och Bazze och premiärgrillade i deras prunkande koloni tillsammans med ett par andra vänner till dem. Faktum är att det var den första kvällen som jag och R har grillat i sommar. Att hela juli regnade bort är helt enkelt den största och tråkigaste förklaringen till detta.

Vi kastade oss iväg direkt efter R jobb för att hinna i tid... jag i mjukisbyxor och gympadojor, R med en snabb raggardusch. Jag kan därför inte direkt beklaga mig över att vi glömde kameran hemma även om det funnits en hel del annat vi hade kunnat dokumentera. Hur som helst.... Fram kom vi och åt gjorde vi! Hamburgare med efterföljande fika.

Passar på att tipsa om världens godaste veg-burgare och det överlägset bästa hamburgerbrödet, om du frågar mig!

Veg-burgare från Anamma
Frisco hamburgerbröd

Avtryck

Lifestone
Berlock med månadssten, 2595:-
Berlock utan månadssten, 1695:-

Det är självklart att de pyttesmå Ap-tassarna ska dokumenteras på något vis. Jag funderar därför på att beställa ett set för att göra hand-, och fotavtryck från Lifestone. Deras smycken är jättefina tycker jag men kanske nöjer jag mig med att bara göra en pappersvariant med enkelt färgavtryck. Något som vi sedan kan sätta in i Apans egna lilla bok.

Avtryckset, pris 129:-