tisdag 21 december 2010

Vecka 6

Idag är det v. 5+2 och jag mår oförskämt bra. Jag känner knappt något alls förutom den stora tröttheten. Den är överväldigande! Lite ömma bröstvårtor och mer frekventa toalettbesök också, men inget mer. Igår trodde jag att illamåendet skulle sätta fart men med lite mat i magen kände jag mig som en ny människa igen! Hoppas det fortsätter så här.

Idag har jag ringt till BmD (Barnmorska Direkt) och fått en tid hos BM för inskrivning på MVC City den 21 januari. Lång väntan känns det som, jag bör ju vara i slutet av vecka 10 då. Hoppas att jag får se en skymt av den lilla apan då. Innan dess bokades jag in på en två timmar lång föreläsning om graviditet och fosterdiagnostik i aulan på KK. Det lät intressant så jag anmälde mig dit den 12 januari!

Granen är klädd, knäcken är klar och alla julklappar är inslagna. Det här blir sista året med ”julefrid”.


Bebis vecka 6
Ditt embryo är mellan 2 och 4 millimeter långt. Man mäter embryot från rumpa till huvud. Den har huvud, bål och ett anlag till hjärta. En del hals och bröstsegment har utvecklats till armar som sticker ut som små knoppar. Snart kommer armarnas skelett att växa fram och nästa vecka börjar benen utvecklas. Denna vecka är både öron- och ögonanlag synliga. Med ultraljud kan man redan nu se hjärtats tickande. Källa: Min bebis