fredag 7 oktober 2011

Elliot 2 månader

Elliot 2 månader
Den största Lyckan i mitt liv
Två månader gammal - Vad Elliot gör och kan!
Elliot sover fortfarande bra på nätterna och på dagarna så vill han fortfarande äta väldigt tätt med ca 1,5h mellanrum. Han ligger helst och slumrar i mammas eller pappas famn och vi har börjat träna honom på att ligga själv och sova, något han inte alls gillar. Oftast vaknar han nästan direkt och sätter på sirenen så att mamma kommer sättandes så fort hon bara kan. Elliot har nästan vuxit ur storlek 56 helt nu och börjat gå över till storlek 62 i de flesta kläder. Han sover fortfarande bredvid mig på natten och det är tokmysigt tycker vi båda. 

Elliot följer oss med blicken, ger svarsleenden och visar att han känner igen oss när han får syn på oss. När pappa kommer hem från jobbet spricker han upp i ett stort leende och ibland gurglar det fram ett litet skratt när vi gör roliga miner och piper med rösten för att busa lite med honom. Det första riktiga skrattet hörde vi i v. 5.

Några leksaker har lyckats fånga Elliots uppmärksamhet men än så länge är den sociala interaktionen med mamma och pappa det roligaste han vet. När jag frågar "Vill Elliot ha en liten puss" och stäcker fram huvudet mot honom känns det ofta som att han vet vad ordet "puss" innebär. Inte så att han pussar tillbaka men ibland vrider han huvudet mot mig och öppnar munnen när jag pussar honom. Ja, många pussar blir det, kanske hundra om dagen. :) Elliot gillar att sitta i babysittern en stund varje morgon och titta när frukosten dukas fram. När vi åker bil vill han hålla i mammas hand.

Elliot kan nu härma oss när vi sträcker ut tungan och han kan säga "aaaaaooouuuu" och svarar också oss med det ljudet när vi upprepar det för honom. Kanske är det "mjau" som han försöker säga?!

Elliot har fått lite skorv i ögonbrynen och hårfästet och i förrgår blev han även lite kladdig med var i ett öga. Pappa skrev ut ett recept med ögondroppar till honom så nu droppar vi och hoppas att det snart blir bra igen.

Vi har slutat att ge honom magdroppar och magen verkar oftast fungera som den ska ändå och det har blivit lättare att rapa honom efter maten. Elliot älskar fortfarande att ligga och sova på pappas mage och det är något han gör varje kväll innan läggdax. Att bada, ligga naken och busa på skötbordet och att ligga i gymmet är några nya favoriter som kvalar in på listan över Elliots hobbies.

Hundra små leenden



Elliot
4 oktober 2011

Älskar min glada bebis som ligger bredvid mig och fyrar av leende efter leende. Finns det något ljuvligare här i livet? 

Ser ni?


Youghurtlocket landar med den kladdiga sidan uppåt! Det är svårt att inte känna ett litet glädjerus sprida sig genom hela kroppen. Det här blir en bra dag, det måste det bli!