tisdag 29 mars 2011

Namn... Inlägg 2 av kanske 100 kommande

Vi har kommit så pass långt att vi nu har ett arbetsnamn... men mer om detta en annan gång. Funderingarna går ju också i banorna av andranamn, eller mellannamn om du hellre föredrar att kalla det så. R föreslog Carl för en vecka sedan eller så och faktum är att det passar ganska bra till det förnamnet som jag försöker förhandla mig fram till... Men jag tycker att det ska vara ett tredje namn till för att få ett bättre flyt i det och i morse när jag slog upp gluggarna så slog just det tredje namnet ner som en blixt från en klar himmel och jag ropade glatt från sovrummet:

- Nu vet jag! Vad tycker du om "Carl Alfred Förnamn"? 
R skyndar snabbt in och tittar med en smått orolig blick på mig. Redan där anar jag oråd...
- Är du seriös.. Carl-Alfred kan han ju inte heta förstår du väl.


Nä, det är klart.... med den rytm som R uttalade namnet är det ju faktiskt HELT otänkbart. 
Karl-Alfred i den tappning som
vi är mest vana vid att se honom.

Jag återkommer till ämnet den dag jag eller någon annan, drabbas av en ny snilleblixt... Auf Wiedersehen!

Det är på tiden...

att jag visar upp lite kläder som ligger i Apans garderob och väntar på honom. Han har redan en ganska gedigen garderob men här kommer några utvalda favoriter. Några är faktiskt är fyndade på Tradera, t.ex. de übersnygga sneakersen med stjärnor och den lilla djungelmössan. Ser precis ut som nya och den typen av återbruk gillar jag!


Ralph Lauren suit, villervalla jeans, babymössa från L&B, 
Skor från Esprit resp. Åhléns, samt ett par coola MC-byxor 
från KappAhl som jag köpte i två olika storlekar för att de
var så förbaskat fina helt enkelt... :)

En djungelmössa passar fint till en äkta Ap-sork!

Mjuka skor för mjuka fossingar.

Födelsedagsfirande

Igår firade vi som sagt var R födelsedag och jag hade tagit mig an att göra en tårta. Problemet är bara att han inte äter tårta (undantag: kladdkakevariant med glass). Trots våra snart 10år tillsammans har jag inte lyckats omvända honom till gräddätare, så är det nog snart bara att ge upp hoppet om att lyckas med det. 

Valet föll på en marängtårta som jag brukade göra ganska ofta förr om åren. Jag äter den med grädde och R äter den med glass. Tanken var därför att jag skulle göra två tårtor för att kunna garnera dem med en gång, men tårtorna blev på tok för stora så vi valde att dela på en tårta och spara den andra. Det är också anledningen till att garneringen ligger bredvid tårtan istället för ovanpå... Nästa gång gör jag tårtorna mindre så kan vi garnera dem med glass resp. grädde direkt och sedan ösa på med frukt och bär. 


Mobilbilder i glödlampsljus plockar INTE fram det bästa i bilderna, men det var betydligt godare än det ser ut. Jag lovar! Det var dessutom det första riktigt "smaskiga" jag ätit i år, så det går framåt. Det finns hopp om bättring...jag tror att aptiten är på väg tillbaka! Hurra för det och Hurra för min älskade sambo på hans 31-årsdag!

Marängtårta toppad med grädde/glass och ett helt hav av frukt och bär: Jag använder
vindruvor, banan, kiwi, jordgubbar,  sharon, physalis, färska blåbär och passionsfrukt. 
Hallon och röda vinbär är också gott, men det hade vi inte igår. Glöm inte paraplyerna!

Sedan väntar städning i dagarna två.