torsdag 5 maj 2011

Hos barnmorskan v. 26

Idag, vecka 25+1 var jag hos barnmorskan och uppdateringen lyder:

SF-mått: 26 cm
Hb: 105 (hade 123 på inskrivningen)
Blodtryck: 120/55 (hade 110/60 på inskrivningen)
Hjärtljud: Hmm…var det 145, minns inte så noga. Det tickade på fint iaf.
Viktökning sedan inskrivning: + 800g (dvs. - 0,9kg sedan start).

Vilket innebär att allt är helt normalt! Vikten skulle jag inte bry mig så mycket om sa BM eftersom Apan växer som han ska ändå. Han roffar uppenbarligen åt sig det han behöver samtidigt som min egen kropp minskar. SF-måttet landade på 26 cm, vilket innebär att Apkulan rent storleksmässigt ligger precis över normalkurvan. Mitt Hb var alldeles för lågt och jag lovade att äta spenat och ta mina järntabletter bättre. 

Vad jag belönade mig med efter jag tagit putt i fingret? Jaa mina vänner, det visar jag er i morgon!

Fördelar med att vara bekulad

Uppenbarligen har jag kommit till den punkt där främlingar vågar sig på en gissning att jag är gravid och inte bara tjock. Senaste veckan har två stycken nämnt detta. Den första var en kassörska på Lindex som lyckönskade oss och i förrgår var det på IKEAs parkering när vi hade köpt en hylla som skulle lyftas in i bilen. Visst, jag vet att det inte är bra att lyfta tungt men jag brukar känna efter och känns det bra så antar jag att det är okej… Nå väl. Det var en hylla på ca 30kg som jag skulle hjälpa R med in i bilen och jag kände väl att det var ungefär smärtgränsen av vad jag faktiskt klarar av nu. Jag hann precis lyfta paketet när en man (runt 60år skulle jag gissa) kommer rusande och skriker ”Nej, nej…vänta jag tar den här”.  Sedan fortsatte han gorma lite på R om att jag inte får lyfta saker när jag ”ser ut så där.”

”Det var en jädra gentleman du har har” väste mannen till mig och flinade innan han slutligen lommade iväg. Jag vågade inte säga något om att vi bor på tredje våningen utan hiss eftersom jag befarade att han då erbjudit sig att åka med oss hem… ;-) Men jag klarade mig. R orkade kånka upp skåpet själv, så nu ligger det här och väntar på att bli monterat.