söndag 2 januari 2011

Vecka 7

I två dagar har jag känt av ett svagt illamående. Fick ta några åksjuketabletter och sedan var jag på banan igen. Brösten ömmar inte nämnvärt mycket längre och förutom det ser ut som om jag ätit en aning för mycket julmat och är sanslöst trött så är allt som vanligt.

Toalettbesöken är ganska täta och jag har börjat känna att det drar lite i ligamenten. So far, so good! Vi har varit på Gotland över julen och laddat batterierna. Nyår firades i goda vänners lag och trots illamående och trötthet lyckades jag få i mig en trerätters middag och hålla mig vaken över 12-slaget. 2011 ser ut att bli ett händelserikt år, först firar R och jag 10år, sedan fyller jag 30år och sist men inte minst blir 2011 också året som vi går från två till tre.

Bebis vecka 7
Nu går det undan. I den här veckan växer embryot ungefär en millimeter om dagen från att vara 4 till 5 millimeter långt, i slutet av sjunde graviditetsveckan har din bebis blivit ca 11-13 mm. Hela 100 000 nya nervceller bildas varje minut!
Armarna sticker redan fram, man kan se benens utveckling, hjärtat slår, hjärnan börjar dela sig i två hjärnhalvor och ögon och näsa håller på att bildas nu. Embryot kan nu börja utföra flera reflexrörelser såsom att vrida sig och höja samt sänka armen. Källa: Min bebis

Bild från v.7 av Lennart Nilsson