måndag 27 februari 2012

Välkommen hem

Elliot håller vakt när tratten är av :)

Vi har fått plocka bort allt från hallen så Dunni inte ska
hoppa innan såret är läkt. Det är inte helt lätt att hålla
alla dörrar till och katterna åtskilda men det är ju bara
en begränsad tid.
Efter att ha varit inlagd en vecka hos veterinären har vår älskade Duneyer äntligen fått komma hem till oss igen. Det räcker inte att säga att jag är glad, lättad, tacksam eller känner mig lyckligt lottad. Jag är himlastormande lycklig. Det är en stor bukoperation som hon varit med om. Hela magen är uppskuren. Det är bara att fortsätta hoppas att inget tillstöter så hon läker ihop och återhämtar sig. Kanske kan vi i så fall få åtta lyckliga år tillsammans till, gärna fler. Med en veterinärnota som slutade på över 40 000 kr så är vi glada att vi har katterna försäkrade och bara får betala en självrisk på 4 000 kr. Sedan 2003 har jag haft katterna försäkrade i samma bolag och har bara behövt utnyttja försäkringen en enda gång tidigare (en förlossning som slutade i kejsarsnitt). Jag har haft sådan tur med mina djur, de har varit friska (bortsett från Bella) och har heller aldrig skadat sig allvarligt.

Efter operationen så fick Dunni mycket vätska i buken och de har tagit prov på vätskan för att se om det växer något i det eftersom det läckte ut lite var i buken när de opererade henne. Hon har inte haft feber, vilket är ett gott tecken. Till en början åt hon bara när hon blev matad men sedan kom hon igång och äta själv också. När R hämtade henne hos veterinären i kväll så sa sköterskorna att de kommer att sakna henne. Hon är så kelig och tillgiven. Det är så hon är, mot alla, hela tiden.

Duneyer är så mycket mer än "bara" en katt för oss. Ett fåtal individer blir så där extra speciella...och hon är en av dem. Vi har haft så mycket roligt tillsammans genom åren. Inte bara hemma utan vi har åkt på kattutställningar under många år och plockat med oss en del fina utmärkelser hem. Duneyer har gett mig många fina minnen och många nya vänner.

Tack för alla kommentarer, meddelanden och mail som vi har fått av snälla människor som tänkt på Duneyer och oss, det värmer! ♥

Villervalla

Jag har köpt ganska mycket kläder till Elliot från Villervalla. Både pyjamas, bodies, byxor, jeans, jacka, overaller och mössor. Jag tycker att de har så sköna tyger och fina, klara färger. Elliot har vändbara overaller och ziptröjor med en enfärgad sida och en randig. Perfekt att kunna vända efter humör och smak! Den här jumpsuiten i plysch är en annan storfavorit som jag köpt i många olika färger och storlekar. 

Jumpsuit från Villervalla och icke
matchande sockor från Trumpette.