onsdag 7 september 2011

Elliot 1 månad

Idag för exakt en månad sedan föddes vår fina son. Det känns så självklart att han är här och det börjar nästan bli svårt att minnas hur livet innan honom var. Elliot har verkligen förändrat livet för oss på många fina sätt. Vi är nu en helt egen familj!

Elliot 1 månad
Älskade lilla pojke hur har vi någonsin kunnat vara utan dig?

En månad gammal - Vad Elliot gör och kan!
Elliot sover bra på nätterna och det är väl egentligen bara två nätter sedan vi kom hem från BB som han varit orolig och haft lite svårt att koppla av. Han har inget emot att "sjusova" fram mot 8.30 i sängen bredvid mamma. Elliot tar sig gärna ett och annat nattmål och det brukar bli ungefär två blöjbyten per natt. På dagarna så vill han äta, helst hela tiden. Som längst går det 2h mellan måltiderna men oftast börjar han ropa redan efter 1-1,5h. Han har vuxit i storlek 56 helt nu och det finns redan kläder i garderoben som blivit för små. Det märks även att han redan har blivit stadigare i både kropp och nacke. 

Elliot är mer "med" i blicken också och det som intresserar honom mest för tillfället är speldosor i alla former, en leksak som hänger i vagnen som han ibland snuttar på och att ligga och titta på mamma och pappas ansiktsuttryck. Ibland kan han ligga vaken och nöjd för sig själv längre perioder och ibland sitter han i sin babysitter och tittar sig omkring men allra helst vill han ligga i famnen och sova. Han söker ögonkontakt och följer med i blicken när vi rör en leksak framför honom. Han ler mot oss flera gånger om dagen och kan härma oss när vi formar munnen till ett "o". Han gillar att lyssna på musik och att komma ut i friska luften.

Vi har gett honom semper magdroppar i ett par veckor och magen verkar äntligen komma i form. Elliot är fortfarande lite gul i ögonvitorna. Han älskar att ligga och sova på pappas mage. När han vill ha mat ropar han "ah ah ah ah", gapar stort med munnen och hackar med huvudet, är vi inte snabba nog skriker han högt och sliter mig ilsket i tröjan. Det är en glad och harmonisk bebis vi fått.