tisdag 15 mars 2011

Namnfunderingar

Nu börjar vi få en del förfrågningar från släkt och vänner om namn till bebisen. Ännu avslöjar vi inte mer än att funderingarna är i full gång och har redan varit det ett bra tag.

I dagsläget kan jag väl säga så pass mycket att blir det en pojke så har vi iaf ett namn som båda gillar och blir det en flicka ser det för tillfället ut som om hon kan förbli namnlös, då R bara kan tänka sig ett fåtal av de flicknamn jag föreslår. Mitt absoluta favoritnamn sedan 14 år tillbaka dissar han totalt och säger att det är ett ”typiskt tantnamn”. 

Andra krav som vi ställer är att det inte ska vara något ”konstigt” namn, eller ett namn med svår stavning. R har i hela sitt liv fått bokstavera sitt namn och han är vid det här laget måttligt trött på det. Vilket jag kan förstå. Alltid när vi ska uppge namn i butiker eller liknande så tar vi det i mitt namn. Den enda frågan jag får är ”Sofia med ph eller?” Nej, det är med ”f”...inga konstigheter.

Hur som helst så kommer vi inte att avslöja namnet förrän vi är ganska säkra på vad vi ska välja. Anledningen är enkel: Det är så många som har åsikter om just namn och vi bryr oss inte om att 15 barn på din sons/dotters dagis redan heter så, inte heller bryr vi oss om att din gamla hund, svärmor eller avskyvärda kusins marsvin hette så. Det är nog så svårt att hitta ett namn som vi själva gillar, så att ta hänsyn till andras tyckanden i den frågan kommer vi inte att göra. Namnförslag tas dock tacksamt emot! :)

Första steget blir att vänta till RUL så att vi får veta att allt ser bra ut och kanske också kan få reda på om vi väntar en pojke eller flicka, vilket underlättar valet av namn en smula. Blir det Mygg eller Minus kanske? Tja, vi får väl se! :)

Lista på godkända namn, hämtad från Tryggabarn