torsdag 17 mars 2011

Halv åtta hos mig

Favoriträtten denna vecka!

Måste bara...

visa er vad som trillade in genom brevinkastet idag. 



Det underbara grodtyget som jag väntat på! Av det ska det bli dreglisar och en filt till lilla Apan är det tänkt. Kanske blir det en liten mössa också när jag ändå är i farten. Nu hoppas jag att jag snart mår bättre så jag får möjlighet att lära mig finesserna på high tech-symaskinen som jag köpte i höstas. Än har den inte gjort skäl för sitt pris på drygt 8 000kr om vi säger så...

PFAFF Coverlock 3.0

Kurvor - av alla de slag!

Här nedan bifogar jag ett litet viktdiagram. Jag vet redan att jag väger för mycket. Det är därför fullkomligt ointressant att veta min vikt i kilo så jag har helt solo sekretessbelagt spalten med dessa siffror. (Mellan varje svart streck i vänsterspalten är det dock ett intervall på 10 kg) Det intressanta med diagrammet är att jag ännu har lyckas hålla mig under den röda kurvan som anses vara en ”normal” viktökning under graviditeten utifrån min startvikt. Jag undrar hur länge jag lyckas hålla mig på rätt sida om strecket?! Är inte alls till freds med tanken på att lägga på mig 10, 15…20kg. Faktum är att jag har väldigt svårt för att se mig själv expandera. Läskigt! Extrakilona ska ju bort sen också och det är minsann inte lika roligt!

Jag vill egentligen inte gnälla för mycket om detta för det finns inget värre än människor som är så besatta av sin egen vikt och utseende att det överskuggar hela glädjen i livet. Dessa människor är inte ett dugg roliga att umgås med. Jag lovar att jag inte ska bli så och därför är det är nog lika bra att jag redan nu bestämmer mig för att lägga fåfängan på hyllan på obestämd tid framåt. Istället för att satsa på beach 2013 så får jag satsa på beach next life! ;)


Viktökning under graviditeten
(Rött = normal viktökning. Grått = min viktkurva)


Viktuppgångens fördelning (i gram) under graviditeten:

Tabellen visar hur mycket fostret och olika organ har
ökat i vikt (gram) vid olika tidpunkter i graviditeten.

Källa: Growingpeople