torsdag 7 februari 2013

En andra gång

Den här veckan har R börjat sluta ett par timmar tidigare från jobbet. Dels för att avlasta för mig, dels för att kunna aktivera Elliot. Eftermiddagarna och kvällarna mår jag oftast ännu sämre, även om jag känner att illamåendet allt mer börjar breda ut sig och intervallerna blir längre och intensivare. Som sist, vill jag minnas. Jag undviker numera att gå ut förutom när jag verkligen behöver så att R kan ta med sig Elliot ut på lekplatsen så han får frisk luft och får busa av sig, precis som tidigare, känns väldigt viktigt. Tabletterna jag äter hjälper nog till viss del, men illamåendet är ändå så pass starkt att det är svårt för mig att koncentrera mig på något annat. Det är svårt att hitta saker jag kan äta, ingenting smakar gott. Jag har inget sug efter något alls egentligen. Det blir mycket blåbärssoppa, vatten, vindruvor, yoghurt och bröd. Dag ut och dag in.

Elliot 1,5 år

Elliot 1,5år
1,5 år. En tid som sprang förbi. Alla säger att man ska njuta. Det gör jag. Varje dag, varje sekund. Jag har inte "slösat bort" en enda dag med min son. Jag njuter hela tiden. Hur kan man inte göra det? En underbar liten pojke med stor personlighet. Han lär mig verkligen hur livet ska levas och med honom blir ingenting tråkigt. Vi busar och leker och pratar och myser, dagarna i ända. 

Idag fick han en varg från danska Maileg i present. Med mössa och halsduk. Den gillade han! 


Vad Elliot gör och kan:
Springer
Exempel på ord: Bumba (blomma), Nnne (Nalle), Ugga (uggla). Aaaaj (arg), alongalong (ballong), "Pssa"(Pizza), Guuuuka (gurka), "Sssschta" (Duscha), Mooo (Kossa), Bäää (lamm), Mau (Katt) Vovv vovv (hund) Ugga (uggla).
Känner till lite ovanliga ord som tex vad morrhår, blodådror, naglar, vattenkanna och kråka är.
Längsta meningarna som poppat upp hittills: "Mamma, var är du?" (innan jul) och "Nej, inte den" (i valet av godnattsaga den 1 feb-2013).
Kan grymta som en gris och gnägga som en häst.
Äter mat med både fingrar, sked och gaffel.
Har blivit bjuden på sitt första barnkalas, hos Maya 5år.
Vill att vi blåser där han slagit sig. Då blir allt bra. Ville även att jag skulle blåsa honom i munnen när en ny tand var på väg.
Roligast just nu: brandbilar, bollar, bada. Trycka på knappar.
Favoritböcker: Vem är söt, Vem är sjuk och Mumin fyller år.
Filmer: Loranga, Masarin och Dartanjang, Mamma Mu, Molly mus, Byggare Bob, Mumin och Alla vi barn i bullerbyn.
Favoritmat: spagetti och köttfärssås, mormors kalops, biff storoganoff, pizza, pyttipanna, majs och gröna ärtor. Pappas kaops och köttfärsbiffar. Älskar även inlagd gurka, mörk kavring, tomatpuré, citronsaft, rödbetor, granatäpple och ketchup.
Tuttar ännu 2-4 gånger dagtid. Somnar och somnar om utan tutte. Sover ibland hela nätter, men vaknar oftast till 1-2 gånger.
Tycker om att borsta håret och har fått en riktig hårborste som han själv har valt i affären.