måndag 1 juli 2013

Vecka 29

Veckan har som vanligt gått väldigt fort. Har fått en släng illamående så gott som varje eftermiddag de senaste dagarna. Det börjar bli lite tungt att andas, det märks att det trycker lite här och var nu. Försökte mig på att gå en vända på stan för ett par dagar sedan men jag fick en massa sammandragningar och det började göra ont i magen så det var bara att snällt sätta sig ner och vila med jämna mellanrum. Tröttheten verkar inte alls ge med sig denna gång, jag sover gärna middag minst två timmar varje dag. Bebisen har börjat röra lite mer på sig nu och ibland skakar hela magen som om hon håller på att möblera om samtliga organ. 

Veckans höjdpunkt är så klart att snittet beviljades. Formaliteter, men det ska ju också göras. 

Kulan v. 28+6 

Bebis

Bebisens mått är ca 37 cm mellan fot och huvud och den väger 1250 g. Det är trångt i livmodern och bebisen trycker med armbågar och knän. Genom stresshormoner som kommer via ditt blod till moderkakan kan bebisen känna om du är stressad eller upprörd.

Snittsamtal

Avklarat på två minuter. Inga konstigheter. Kejsarsnittet är beviljat, vilket datum det blir är dock inte bestämt än! Nu pustar jag ut.