måndag 29 augusti 2011

Big Brown Eyes

Elliot 22 dagar

Slut på semestern

Idag började R jobbet igen efter tre veckors semester. Det innebär att Elliot och jag ska klara oss själva om dagarna. Vi ska varva blöjbyten, mys och mat med några få måsten. 

Det känns som att tre veckor var vad jag behövde för att börja komma in i det nya livet. För en vecka sedan kände jag en liten klump i magen när jag tänkte på att R skulle börja jobba men i morse när klockan ringde och vi gick upp för att äta frukost så kändes det faktiskt helt okej. Vi är redo nu! R har varit ett perfekt stöd för oss här hemma under dessa veckor, han tar rollen som pappa på största allvar. Redan efter ett par dagar sa han att "bebisblöjor är ju ingenting när man har jobbat på kirurgen". Jag tänker ett "blöj-år" framåt i tiden och jo, jag ser bara fler och fler fördelar med R yrkesval. ;-)

Elliot 22 dagar



Besök?


Innan Apan föddes satte jag upp ett "besöksförbud". Jag ville inte känna mig stressad av att släkt och vänner skulle hänga på handtaget direkt efter födseln. Jag trodde att jag skulle känna mig medtagen efter operationen, jag trodde att jag skulle ha ont....rejält ont. Det har jag inte alls haft. Jag har känt mig otroligt kry hela tiden. 

R har haft 3v semester och det har varit skönt att ha denna tid avsatt för oss själva och vår nya lilla familj. Att i lugn och ro lära känna vår son och bekanta oss med livet som mamma och pappa. Att kunna låta disken stå kvar på diskbänken...eller i hela köket när det varit som värst...utan att ha en massa saker inbokade har varit väldigt skönt. En vecka efter snittet hade vi de första besökarna. Det blev lite för mycket både för Elliot och mig kände jag, även om det var trevligt. En vecka senare bjöd jag in en annan vän på fika och nu har ytterligare en vecka passerat och jag känner att vi så smått börjar få läget under kontroll. Jag kan inte säga att vi skaffat oss "rutiner" riktigt än, men nu känner jag iaf att det skulle vara trevligt med lite fikabesök. Vänner som inte bryr sig om att det är lite stök och bök eller att varken jag eller Elliot har kommit i eller ur pyjamasen är därför varmt välkomna att boka in en dejt med oss nu.