tisdag 17 maj 2011

Skryt & skrävel

Det är inte ofta jag skryter om det jag gör och det är inte heller ofta som jag har anledning att göra det. För en tid sedan fick jag dock reda på att Emma och jag blivit tilldelade ett stipendium på 10 000 kr från Centrum för fastighetsföretagarna (CFFF) för examensarbetet som vi skrev på högskolan. Det kom som en glädjande överraskning eftersom det inte var ett stipendium som vi sökt, utan som vi blivit utsedda till. I kväll var vi inbjudna till CFFFs årsmöte där vi skulle mottaga diplomet/stipendiet och en blombukett. Det känns extra roligt och ärofyllt när jag tänker på vilken stenhård konkurrens det varit. Att de verkligen tyckte att vårt arbete var det bästa av alla arbeten som skrevs, känns onekligen väldigt smickrande.

Det var en trevlig tillställning och kvällen avslutades med buffé och bubbel. För min del blev det jordgubbar, körsbärstomater, sallad och fetaost. Det var en hel del representanter där från fastighetsbranschen så det var ett ypperligt tillfälle att knyta nya kontakter om det var det man var ute efter. Med en stor kula på magen så kände jag dock inte att det var direkt toppläge att marknadsföra mig själv. Men det verkade som om många uppmärksammade detta stipendium och det var många som kom fram och gratulerade och pratade med oss. De hade tryckt upp examensarbetet och lagt i en stor hög och den minskade i takt med att festen framskred, så det kändes som att ämnet var något som intresserade många.

Uppsatsen som Emma och jag skrev heter: "CSR i Fastighetsbranschen – Fluga eller framtid? - En studie av tre fastighetsbolag och deras arbete med CSR". Precis som titeln lyder handlade arbetet om Corporate Social Responsibility där vi intervjuade representanter från Wihlborgs Fastigheter AB, MKB Fastighets AB och Stena Fastigheter AB. Syftet med uppsatsen var att undersöka på vilket sätt dessa tillämpar CSR i sin verksamhet och att ta reda på vilka drivkrafter som finns för fastighetsbolagen att arbeta med socialt- och miljömässigt ansvarstagande.

Det var ett väldigt spännande och inspirerande arbete men OJ så kämpigt det var att färdigställa. Jag skrev natt och dag på detta arbete hela sommaren och när arbetet var inlämnat och redovisat sov jag nästan i två veckor i streck av ren utmattning. Men hårt arbete lönar sig uppenbarligen.

Just idag känner jag mig därför väldigt stolt över det jag presterat. Fyra års högskolestudier där jag fått förkovra mig i det område (fastighetsvetenskap) som JAG verkligen brinner för och med två examen att hämta ut, fina vänner, familj, sambo och en liten bebis på väg. Vad mer kan jag egentligen begära? Livet är allt bra härligt!

Vacker bukett med pioner som stipendiaterna fick
Sofia (jag)

Emma (min kompanjon och goda vän)

På mitt stipendium står följande text:
Sofia Nilsson, som genomgått kandidatprogrammet i Fastighetsföretagande vid Malmö högskola, har med ett utmärkt utfört examensarbete erhållit Centrum för Fastighetsföretagandes stipendium år 2010. Stipendiet ges till student vid Malmö högskola.
Examensarbetet tar upp en relevant och intressant frågeställning utifrån ett fastighetsvetenskapligt perspektiv.
Examensarbetets titel: "CSR i fastighetsbranschen - fluga eller framtid? - En studie av tre fastighetsbolag och deras arbete med CSR"

Nya prylar till Apan

Apan har fått en jättesöt blå filt med krokodiler och fina djur på av blivande mormor. Den ligger nu inslagen i ett paket och väntar på att det ska bli Augusti.
Mjuk babyfilt

...och en liten "slit och släng" kanin som jag hittade till ett fyndpris (19kr) på Agdas Country shop i Trelleborg. 

Kanin från Miljögården.

Jag har dessutom köpt en bok till Apan som heter "Första boken om mig". En trevlig bok om du frågar mig, men jättefånig om du frågar R. Han har aldrig sett något liknande säger han. Men min mamma hade en sådan bok om mig och jag tycker att det är ett fiffigt sätt att samla lite utvalda foton och minnen om Apans första år på.

Första boken om mig, av Catarina Kruusval. (119kr)
Ett släktträd att fylla i och plats för foton på mor och farföräldrar

Hur födseln gick till och uppgifter om bebisens längd, vikt och hårfärg bl a. 
Det finns även ett kuvert att lägga ID-bandet eller andra minnessaker från BB i.

Mat- och sovvanor

Första leendet, första tanden, första steget, första ordet mm.