torsdag 3 februari 2011

Toksnyggt i Betog

Betong är ett material som jag verkligen Älskar. Det är inte bara ett härligt material att arbeta i utan det är stilfullt, hållbart och gör sig bra till det mesta. Extra snyggt tycker jag att det att pimpa trädgården med betong. Här nedan presenterar jag några av mina absoluta favoriter:




Richard Mackness har designat denna underbara bänk "Shell". Wunderschön, inte sant?



Urbis

Urbis


Ursnygga gåplattor gjutna i betong. Ett läckert inslag i gräsmattan eller i trädgårdslandet.

Betongstenar
Blir du sugen på att prova att gjuta dessa själv? I så fall finns en bra beskrivning av hur man gör här.

Hemmariket

Fantastiska markplattor som piggar upp regniga dagar. "Solid Poetry Cement Tiles" är designade av Frederik Molenschot  och i kontakt med vatten framträder ett vackert blommönster. Fullkomligt genialt, eller hur?

notcot

notcot

Vecka 12

Det känns plötsligt som om tiden bara rusar iväg. Jag har lite svårt att förstå att en tredjedel av graviditeten redan är avklarad. Ännu svårare är det att förstå att det faktiskt växer en liten människa där inne...på riktigt. Eftersom jag fortfarande mår fruktansvärt illa så händer det inte speciellt mycket annat i mitt liv. Jag har i princip tillbringat hela januari på soffanR har skrivit ut en ny tablett mot illamåendet också, amosyt, men det är ännu lite tidigt att uttala sig om den har effekt eller ej.  Sedan jag började med den har varannan dag varit okej, men inte mer. 

Denna vecka är det kallt vatten, tunna knäckebröd med smörgåsgurka, vindruvor, bakpotatis med salt persiljesmör och majs som står på menyn. Inget annat smakar gott. 


Magbild v. 11+4


Bebis v. 12
I vecka 12 är barnet stort som mammas lillfinger, i medeltal 5,8 cm från hjässa till stjärt - utsträckt ungefär 9 cm långt och väger runt 40 gram. Nu finns grunden lagd till alla kroppens organ och en period av kraftig tillväxt tar sin början. Ögonlocken börjar växa samman med varandra. Halsen blir längre och rakare och hakan ligger inte längre an mot bröstet. Barnet kan vrida på huvudet. Han eller hon öppnar och stänger munnen, suger in fostervatten och sväljer. Källa: Growingpeople
Bild från v. 12. Lennart Nilsson