måndag 12 september 2011

Att välja efternamn


Vi går just nu och funderar på vilket efternamn som Elliot ska få. Mitt namn (Nilsson) är i princip sveriges vanligaste och ganska trist. R har å andra sidan ett betydligt roligare men ett helt utländskt klingande efternamn som passar bättre till namnet Elliot. (Jag skriver inte ut R namn i bloggen av olika anledningar men han har indiskt påbrå) R efternamn är ovanligt och medför att han alltid får bokstavera det...något han är ganska trött på vid det här laget.

Vi kommer förmodligen att ta ett helt eget namn tids nog, men det kommer ännu att dröja ett litet tag. Är det kanske smartast att tills dess välja mitt namn som är helt neutralt och inte kommer att väcka en massa frågor om vare sig stavning eller ursprung? 

Ett litet skratt

I förra veckan så tyckte jag att det kom ett litet gurglade skratt från lillprinsen och idag när han låg i min famn och sov så hände det igen. Tre små kikningar. Fina, fina pojke. Ska det kännas såhär härligt och underbart varje gång Elliot gör nya saker så kommer jag nog att bli knäpp av lycka. Jag bara tittar och tittar och tittar på honom, jag kan verkligen inte få nog...

Min finaste lilla skatt