måndag 24 juni 2013

Vecka 28

Nu känns det så där riktigt behagligt att vara gravid. Så där så at det känns som att jag skulle kunna vara gravid för alltid. Illamåendet är i princip helt borta och jag har inga andra krämpor. Det har gått flera veckor nu där jag knappt hunnit reflektera över att vi snart ska få en bebis till. Har nu så smått börjat att titta efter en vagn och lite andra prylar vi ska komplettera med. Det mesta har vi ju redan och det kommer vi också att försöka återanvända i möjligaste mån. På önskelistan står dock en babyvakt, en ny bärsele, en inomhusgunga och en syskonvagn. Det enda av det som vi verkligen måste ha är en syskonvagn, resten är som sagt var önskningar.

Elliot är väldigt rar. Han klappar och pussar på magen och säger "beeebi". Titt som tätt lägger han örat mot magen och lyssnar efter bebisen. Ibland lägger han handen där i hopp om att få känna bebisen sparka. Jag tror att han kommer att bli en finfin storebror. 

Kulan v. 27+6

Bebis

Bebisen väger omkring 1,1 kg och är 35 cm lång. Hjärnans ytskikt börjar forma sin rätta form. Ögonbryn och ögonfransar har vanligtvis vuxit fram nu. Tunt och fjunigt hår täcker bebisens kropp. Bebisen fortsätter att vända på sig ända fram till några veckor innan förlossningen.