tisdag 19 juli 2011

GRATIS - Barnmatsboken

Beställ boken Här!

Idag fick jag hem "Barnmatsboken - goda matvanor tidigt i livet". Boken är gratis och går att beställa via Sempers hemsida.

Jag har inte hunnit bläddra så mycket i boken ännu men den ser ut att sträcka sig från den första tiden med amning, via de första smakportionerna och fram till ca 3år. Boken innehåller bland annat information om allergier/överkänslighet/intolerans och några recept på lämplig mat för barn i olika åldrar. 

Hos barnmorskan v. 36

Idag, vecka 35+6, var jag hos barnmorskan och uppdateringen lyder:
SF-mått: 35 cm

Hb: 114

Blodtryck: 120/60 

Hjärtljud: 148 slag/min

Viktökning sedan inskrivning: + 3kg (dvs. + 1,3 kg sedan start). 


SF-måttet hade ökat med 1cm och följer fortfarande den övre kurvan. Barnmorskan sa att "din mage ser inte så stor ut...men den är lång" En lång mage? Hoppas att det inte är synonymt med "en blivande hängbuk". :-)

Hb-värdet hade äntligen stigit från 105 till 114. Tre järntabletter om dagen verkar göra susen så jag fortsätter väl med det och hoppas att det hinner stiga ytterligare en del innan det är dax för kläckning! Detta var det näst sista besöket hos barnmorskan...vi börjar kunna skymta slutet på denna resa nu.

Pest eller kolera...

Att välja en mobil till spjälsängen är inte det lättaste. I månader har jag varit på jakt efter en mobil som inte låter som en dåligt fungerande freestyle från 1972 eller som är så ful att man kräks på den.

Det finns flashiga mobiler med fjärrkontroller och blinkande ljus, enklare varianter som man manuellt vrider upp och en tredje variant som är helt tyst och bara bjuder på ett dansande luftskådespel... 

De flashiga mobilerna med fjärrkontroll som jag först hade siktat in mig på tycker jag nu efter lite efterforskningar är på tok för dyra eftersom ljudet ofta är katastrofalt dåliga i dessa. (Jag har inte lyssnat på just denna nedan eftersom jag inte hittat den uppackad i någon butik än...)
Fisher price, regnskog (Pris 699kr)
Läcker design!...men kanske i dyraste laget om man inte har kunnat lyssna på den i förväg?

Jag har hittat EN mobil som jag verkligen gillar...eller snudd på avgudar faktiskt...problemet är att den saknar ljud. Som vanligt är det danskarna som är bäst på design...och mobilen finns även i andra snygga varianter med t.ex. svanar och valar, men elefanterna är den jag verkligen har fastnat för och även, rent egoistiskt sett, skulle köpa! Frågan är bara...är den verkligen underhållande för en bebis?

Olephant Flensted mobil (Pris 249kr)
Ljuvt för ögonen men inget för öronen...ett problem?

Efter att ha sprungit i åtskilliga babyaffärer och också provspelat ett X antal mobiler så är nu en gammal hederlig mobil med Pingu den som ligger bäst till. Frågan är bara om jag kan leva med denna "puttinutt-grej" alldeles bredvid min säng? Svävande halvknasiga pingviner...blir man immun tillslut? 

Ni, erfarna morsor eller/och andra förståsigpåare...ge mig gärna ett råd... :-)

Pingu mobil, Babyland (Pris 429kr)
Okej färger...okej ljud...okej pris - dvs bäst i mitt test.