måndag 23 maj 2011

Vecka 28

Apan är väldigt vild för tillfället. Han bökar runt i Apkulan tätt som oftast. Det är mysigt att man verkligen kan känna så tydligt att det finns ett litet liv där inne och det är ofattbart att man redan kan längta och tycka så mycket om någon som man ännu inte har träffat. Nu när illamåendet äntligen har upphört så kan jag också njuta av graviditeten på ett helt annat sätt än tidigare. 

Något annat jag är tacksam över är att vikten ligger i princip stilla, har tappat ca 1kg igen sedan förra veckan men det är nog mest vätska som kommer och går. Ligger därmed åter på - 0,9 kg sedan start. 

Min viktutveckling = grå kurva.
Mellan varje svart streck längs den lodräta axeln är det ett intervall på 10kg

Både R och jag är förkylda och känner oss allmänt loja. Helgen flöt därför förbi i stilla tempo och i lördags var vi båda ganska risiga så vi tillbringade större delen av dagen i soffläge framför en film. I går, söndag, åkte vi till Center Syd och strosade runt lite bland deras outlets, utan att göra några fynd. Efter det åkte vi hem, åt lasagne, skruttade på soffan och drack kaffe. 

Snart är det dags att inhandla de sista sakerna till Apan. Det mesta är fixat men spjälsäng, madrass, täcke, kudde, lite krämer, blöjor, babysitter, badbalja, termometer och sådant lär vi behöva köpa de två kommande månaderna. Jag har gjort en lista på det som är kvar. Lite kan man ju fixa efter hand också även om jag helst vill ha det mesta klart i förväg för att slippa springa på stan det första man gör. 

Magbild v. 27+5




Bebisen v. 28
Bebisen är nu ungefär 25 cm från huvud till stjärt, 40 cm från topp till tå och väger omkring 1300-1400 gram. 
Hjärnan fortsätter att utvecklas och bildar nu alla veck och vindlingar som karaktäriserar en fullt utvecklad hjärna. Håret på bebisens huvud blir längre. 
Man kan nu få en antydan till om bebisen vill komma ut med fötterna eller huvudet först. Bli inte orolig om det visar sig att den ligger med fötterna nedåt; det finns fortfarande tid för den att vända sig, och din läkare kan också försiktigt försöka vända på bebisen. 
Källa: Bli mamma

Förevigat

Nu har mitt inlägg med stipendiet försetts med bilder på Emma och mig (inlägg: 17/5-2011). Det bör komma upp en notis  på CFFFs hemsida med en bild på oss tillsammans också. Återkommer med en länk i så fall...

CFFFs stipendium 2010