tisdag 7 februari 2012

Halvöringens stora dag

Jag vaknar med kanske världens
bästa morgonhumör bredvid mig - varje dag!
Läser en bok på BVC - i väntan på vår tur. 
Hinner knappt ut från BVC innan Elliot somnar
Passar på att ta en tur med vagnen
Hemma, vaken och jättejättehungrig
En vecka med potatismos...
Det är inte varje dag som man "fyller halvår"

Några små presenter fick Elliot dagen till ära, en pyjamas, en softshelloverall till våren, en "titta-känna" bok och ett gäng färgglada stapelklossar. Här är några bilder från presentöppningen.

Kul med papper och snören
Har utvecklat en fin paketöppnarteknik efter Jul 
Kan själv
Vad är detta? Kan man äta den?
Stapelklossar i en massa granna färger
Här tar John Blund strax vid...
Natti natti!

BVC 120207

Go o glad!

Idag var vi på den obligatoriska 6 mån läkarkontrollen på BVC. Jag hade hoppats att ombyggnationen skulle vara klar så att vi kunde få veta hur lång prinsen blivit... Men tyvärr fick vi varken veta längd, hattmått eller vikt idag. Det kändes extra tråkigt eftersom han är på dagen 6 månader. Nåja...

Läkarbesöket gick iaf bra, läkaren lyssnade på hjärta och lungor, kollade testiklarna och den allmänna utvecklingen. Elliot klarade sig fint men kan inte vända sig från mage till rygg än, men det kommer nog snart. Han flirtar verkligen hej vilt med både sköterskan och läkaren. Smultronmärket mättes igen och det är nu 2,5 cm långt och 1,3 cm brett och har växt på höjden. Det känns inte som att det vuxit så mycket sedan det väl poppade upp. Det är fortfarande mörkrött och har inte börjat att blekna bort än. Jag har skrivit lite om det i ett tidigare inlägg och ska snart följa upp det med en ny bild tänkte jag.

Elliot 6 månader

♡ Min lilla skatt ♡ 
Min lilla pojke, min lilla Apa. För varje dag som går så gör han nya små framsteg som förbluffar oss. Vi beundrar honom, tittar sedan smått förvirrat på varandra och säger "Ska han verkligen kunna det där? Redan?" Han är ju bara några månader. Eller förresten, vänta nu, han är ju faktiskt inte så pytteliten längre. Elliot blir ett halvt år idag. Det känns tokigt. Han börjar kunna säga ljud som liknar "mamma". Han leker med med ljuden. Han för sina små knubbiga händer till boken jag läser för honom när jag frågar om han kan "klappa ankan". Elliot kan sitta med stöd och han tittar och iakttar mamma och pappa med största nyfikenhet. Han vill också dricka te och gnagar sin lilla tandlösa mun mot kanten av min temugg. Han vet precis hur det ska gå till. Min lilla pojke. Får det lov att gå så här fort? Ett halvt år. Finns det ingen regel som säger att man kan stanna klockan och bara få njuta lite, lite till?

För precis ett halvår sedan låg vi på BB och allt kändes så nytt, så skört, så omtumlande fint, är det inte märkligt hur allt tar form. Idag känns det som att Elliot har funnits hos oss för alltid, det känns inte nytt, inte lika skört men fortfarande lika omtumlande fint. Vår pojke har redan hunnit att nosa på sommaren, har varit med om sin första höst och sin första vinter. Snart får vi även visa honom våren.

Elliot 6 månader

Sex månader gammal - vad Elliot gör och kan!
Kan sitta i egen stol.
Har börjat med smakisar (hittills: potatismos, gröt)
Grabbar tag i våra tallrikar och glas och visar att han är nyfiken på det vi äter.
Rullar med lätthet från rygg till mage, men ej tvärt om.
Har vänt sig på skötbordet (jo, jag var beredd)
Har vänt sig om till mage i sömnen.
Drar sig upp till sittande och stående utan problem.
Stödjar/står stadigt och länge på benen.
Visar tydligt att han blir jätteglad när pappa kommer hem från jobbet och de dagar när pappa ännu ligger kvar i sängen när Elliot vaknar.
Vet direkt vad vi menar när vi säger "pussa mamma" och "pussa pappa".
Snackar mycket, jollrar långa ramsor. Han kan få fram ma-ma-ma och pa-pa-pa och da-da-da och rrrrrr och finner det är väldigt roligt när vi härmar honom.
Grabbar tag i sakerna på skötbordet och river ut både blöjor och servetter till höger och vänster.
Gillar bollar och bitringar men storfavoriten är Herr Nilsson, nallen som han fick av mormor i julklapp.
Gillar att ligga på en filt på golvet men blir frustrerad när han fastnar i magläget.
Gillar "prästens lilla kråka"
Tittut-lekar är en ny lek vi ägnar oss åt. Elliot tycker att det är omåttligt roligt när jag "hoppar" fram med huvudet mot honom och säger "Tjingeling" eller "Suttifräs".
Gillar när vi läser små böcker för honom, speciellt med glada färger, böcker som prasslar eller som har olika struktur (päls, räfflat, blankt, mjukt osv)
Känner på katternas päls, på filtar och olika material med stor andakt.
Börjar förstå orsak-verkan...när han trycker på en knapp så börjar leksaken att spela. Ibland är det dock lättare att hålla i mammas finger för att trycka.
Börjar tycka att det är kul att kasta ner saker på golvet och att mamma och pappa plockar upp det.
Tittar efter saker som ramlar ner och sträcker sig efter leksaker för att få fatt i dem.
Skrattar och/eller väntar uppmärksammat på fortsättningen om jag stannar mitt i en välbekant melodi.
Sparkar av sig täcket i sömnen och snurrar runt i sängen.
Gillar när jag sjunger "Blåsippan ute i backarna står" och "Trollmor".