torsdag 23 juni 2011

Arg lapp


Jag börjar tröttna så smått på min grannes "vattenlekar". Förra sommaren låg jag och solade på balkongen och skrev på sluttampen av mitt examensarbete. Det var runt lunchtid och jag hörde hur grannen slamrade med porslin på balkongen över mig. Helt plötsligt hör jag ett klirr och jag får en liter iskallt vatten ner över mig. Som tur var hade jag precis vänt mig om och placerat huvudet och datorn innanför balkongdörrarna. Lätt chockad av kallduschen såg jag snart det smått komiska i situationen... Ända tills jag inser att grannen gått efter en sopkvast och börjar sopa ner allt splitter på mig. Då är det inte komiskt längre. Jag gjorde lite extra väsen för att hon skulle förstå att jag var där, men hon gör ingen notis av mig. Det började så smått hagla glas över balkongen så jag fick packa ihop min filt, stänga och gå in. Det var inga småflisor hon hade "råkat" sopa ner, utan även stora glasskärvor som jag sedan fick städa upp. 

Grannen har även för vana att sprida tallriksunderlägg omkring sig och sopa ner löv och annat skräp på min balkong och idag när jag sitter i soffan och pratar i telefon med mamma ser jag hur något blått plötsligt landar på mitt balkongräcke. Jag tittar ut och konstaterar att det är samma granne som släppt ner en soppåse med vatten på min balkong... Vad kommer här näst mån tro?

Hos barnmorskan v. 33

Idag, vecka 32+1 var jag hos barnmorskan och uppdateringen lyder:

SF-mått: 34 cm
Hb: 105
Blodtryck: 120/60 
Hjärtljud: 140 slag/min
Viktökning sedan inskrivning: + 2,3kg (dvs. + 0,6kg sedan start).

Pojken har nu vänt sig med huvudet nedåt sa barnmorskan. Huvudet är ännu ruckbart. Allt bra så här långt! Järnvärdet var aningen bättre än sist men jag måste äta 2 järntabletter om dagen nu fram till förlossningen eftersom jag nu ligger precis på den undre gränsen för gravida. Jag ska även ta dem en timma från måltid och tillsammans med apelsinjuice för en ännu bättre effekt. 

En liten bonus var de supertrevliga taxichaufförerna som jag åkte med. De var på ett strålande humör idag och berättade en massa roliga saker. Jag har nog sällan skrattat så mycket som jag gjorde under turerna med dem idag! Taxichauffören som skjutsade mig hem hade varit och köpt sig en stor 200g chokladkaka som han bjöd mig på (jag tackade nej...) och berättade att han gått på diet fram tills i går. Jag har sagt det förut och jag säger det igen - vill du åka med Malmös trevligaste chaufförer så rekommenderar jag Taxiverket (tel. 23 23 23).