lördag 18 juni 2011

Bröllopsyra


Idag var R och jag bjudna på två bröllop samma tid, vilket resulterade i att vi fick dela på oss. R gick på sin yngsta systers bröllop i botaniska trädgården medan jag gick med resten av min familj på ett bröllop i Lojsta kyrka. Det var min släkting Jenny som skulle gifta sig med Henrik. Det var ett traditionellt och vackert bröllop med gotländsk prägel. Det bjöds på grillat lamm, saffranspannkaka, salta kringlor och ”gotlandsdricka” (påminner lite om öl i smaken). Det var många släktingar och bekanta där som jag inte träffat på länge så det var kul. Jag hamnade bredvid väldigt trevliga bordsgrannar. De var snudd på lika pratsamma som mig, vilket gjorde det hela ännu lite bättre.

Vi var inte mindre än tre tjockmagade damer samlade på samma fest. Apan dansade runt rejält i magen när musiken drog igång. Det sparkades både hit och dit.

Klädkoden var ”sommarfin” och på oss hade jag och Apan klänningen från Bondelid, en sjal, blåa skor med kilklack och mina allra glittrigaste smycken jag fått av R. Vi fastnade inte på någon bild dock, lika bra det.