måndag 29 oktober 2012

Till det roliga

Idag var jag och Elliot nere vid hyresvärden och valde kakel och ny bänkskiva till köket. 5 minuter tog det så tro inte att det är några stora utsvävningar som görs. De får det att låta som att man som hyresgäst själv kan vara med och påverka, att man som hyresgäst kan komma dit och välja. Åjo! När jag kom dit insåg jag att valet stod mellan ett avlångt vitt kakel, i blankt eller matt. De hade även ett vanligt vitt kakel i 15x15 som de inte ens hade framme "för det är ändå ingen som väljer det". De gjorde samtidigt klart för mig att det var bäst om vi valde det blanka kaklet eftersom det är mer hållbart/slitstarkt och lättare att hålla rent. Speciellt mycket skilde sig inte den matta och den blanka plattan åt ens. Det var bara när jag tittade noga som det gick att se...så spelar roll! Den hela 35 cm långa bänkskivan bredvid spisen ska också bytas ut och där fanns det hela fyra olika skivor att välja mellan, varav två ljusa gick bort direkt. Så de resterande fyra minutrarna stod jag alltså och valde mellan en grå och en grå. Jag tog en...grå.

Men ALLT kommer att bli bättre än det vi har nu, tro mig! 

Vi funderar på att beställa en sprutlackering av våra skåpluckor i köket. Nu är de beige-rosa och kaklet är brunbeige. Färgskalan där inne gör mig faktiskt lätt illamående. Men vi råder bot på det, hoppas jag.


Resultatet får ni se i bloggen längre fram. Håll ut, kära vänner! Jag vet inte hur vi ska bära oss åt för att ro detta i hamn, men allt brukar ordna sig tillslut och det är vad jag tror att detta också gör. så fort chefen sover sätter jag mig vid datorn och drömmer mig bort bland färger, tapeter och prylar. Det mesta stannar vid just drömmar och det är kanske lika bra. Det här är en hyresrätt, vi kan inte pumpa in en massa pengar som vi aldrig får tillbaka. Speciellt inte när vi vet att det är under en begränsad tid som vi kommer att bo här. Det är trots allt bara en trea och fler barn vill vi ju gärna ha. Nu försöker vi bara att sakta omvandla den här beiga, bruna, rosa lägenheten till något ljust och lite fräschare.  

Där ovan

Visst minns man känslan av att ligga så där och se hur hela
himlen liksom snurrade runt där ovanför. Länge låg han där
och bara log för sig själv. Tittade på fåglar, svajande grenar
och vita moln som gled förbi.