söndag 10 juli 2011

Plötsligt händer det...

Det är inte ofta jag handlar saker på Jysk måste jag erkänna då jag tycker att deras kvalitet är...så där! Idag sprang jag in en snabb vända och ut kom jag faktiskt med lite tillbehör till skötbordet.


Korgset i vit plast, pris: 70kr

Två förvaringskorgar i svart, pris: 129kr

När vi ändå var i krokarna så passade vi på att springa in på Barnens hus (tidigare Babyland) och där hade de precis hängt ut ett par täcken från "Rätt start" till både säng och vagn för bara 50kr/st (ord. pris tror jag var 239kr resp. 169kr) Vi slog därför till och köpte båda. Visst, det är sommar nu så små bomullsfiltar kommer att räcka långt...men det blir ju höst och vinter så småningom också. Det är kul när man kan fynda lite! På IKEA köpte vi sedan madrass, bäddmadrass och madrasskydd...så nu har jag börjat "tjuvbädda" lite i spjälsängen. Jag tror bestämt att jag har börjat "boa" nu, precis som katterna brukar göra innan själva finalen. R boar på sitt eget vis. Han letar ny kamera, eller en ännu nyare kamera rättare sagt...och kollar efter en ny dator och någon kalibreringssak för datorskärmen för att få maximalt bra fotoutskrifter på Apan. Så ja, vi gör lite på vårt eget vis... han boar med teknik, jag med tyg och ting. Snart är det bara en tyst och snäll bebis som fattas.

Tjockis

"Nu är det inte långt kvar va?" utbrast handlaren i butiken på hörnet när jag var där och hämtade ut ett paket med R nya solglasögon. Det är nog ett snyggare sätt att säga "du ser sprickfärdig ut". Men han är trevlig den där handlaren. Han kallade mig för "älskade vän" en gång när jag var där och handlade. :-) Han undrade även om vi hade valt något namn ännu, vilket innebär att handlaren numera ingår i den lilla skara som vet vad pojken (förmodligen) ska heta. 

Ap-magen v. 34+4
Att hoppa i R tofflor är skönt när fötterna svullnar. Än så länge är jag så pass fåfäng att jag inte vistas utanför lägenheten i mina gulbruna stödstrumpor...eller "hudfärgade" som kvinnan på apoteket envisades med att säga.

Förberedelserna har börjat...

Spjälsängen är monterad, skötbordet likaså... Den första laddningen med minikläder, lakan, filtar och handdukar är nu sorterade i 8 översvämmade kassar och väntar på att bli tvättade. Det här är bara början antar jag?! Hoppas bara att Apan inte är en utpräglad kräkbaby...och att vi snart hittar vår 4:a med hiss, söderbalkong och plats för egen tvättmaskin!