onsdag 27 april 2011

Slott & koja

Malmös snyggaste holk

Det här med att hitta lägenhet är inte lätt. Nu när vi ska få en familjemedlem till så ändras också uppfattningen om vad ett "praktiskt" boende innebär. Jag känner redan att det börjar bli lite tungt att ta mig upp tre våningar trappvägen och hur ska det då bli sen när Apan väl är ute och jag ska ha med honom, vagn och kassar upp och ner varje dag. 

Eftersom vi trivs väldigt bra, både i området och i lägenheten som vi bor i nu, har vi också samlat på oss en del krav som vi inte vill ge avkall på...vi vill ju inte känna att vi "byter ner" oss och det måste ju vara värt mödan att flytta, med allt vad det innebär i form av packande, kånkande och städande. Vi vill heller inte hitta en temporär lösning utan hitta ett boende som vi känner att vi faktiskt kan bo kvar i flera år framöver...helst till den dag då vi köper hus.

Egentligen vill jag inte flytta alls utan "bara" installera en hiss och flytta ut tanten på våningen under oss för att göra en etagevåning...men det tror jag tyvärr inte att hyresvärden tillåter.

Vi letar därför med ljus och lykta efter en 4:a (hyresrätt) i Malmö eller Lunds ”finare” kvarter med rimlig hyra, dock ej mitt i smeten. Hiss är ett måste om det inte är bottenvåning. Lägenheten måste ha kök med matplats och fräsch inredning (helst i vitt). Vi vill inte ha öppen planlösning, eftersom vi vill kunna stänga in mot köket. Ett annat krav är att det måste vara ganska högt i tak och genomgående med fönster åt minst två håll, gärna en gavellägenhet med fönster åt tre håll. Vi vill också ha ett fräscht badrum med plats för tvättmaskin, tumlare och skötbord...badkar, golvvärme och handdukstork är ett plus. Det måste finnas goda förvaringsmöjligheter och gott om parkeringsplatser för oss och besökare. Lägenheten måste också ha balkong/uteplats i soligt läge, helst i söder, samt en grön och mysig innergård. 

Att det ska vara så svårt.......