tisdag 6 december 2011

Karlar och sockor


Ja, rubriken hade iofs lika gärna kunnat vara "Karlar och mössor" för det är ett lika obegripligt fenomen det också. Jag undrar om det redan nu sitter några mammor och höjer ögonbrynen och nickar för sig själva. I det tysta. 

9 av 10 gånger...okej...vi säger 8 av 10 gånger som R byter blöja på Elliot så kommer aldrig sockorna på igen och jag tjatar "Glöm inte strumporna", "Var har han sockorna", "Varför har han inga strumpor på sig?", "Är han inte kall om fossingarna" etc etc etc. Oftast förblir frågorna obesvarade. Oftast kommer jag springandes med ett par strumpor. Problemet är bara att de åker av så fort det blir dax för nästa blöjbyte... Mössan är inte heller så viktig, oftast glömmer R att Elliot har minimalt med hår på sin lilla skorsten så när höst-, och vintervindarna viner om knuten så blir han kall. Själv vill ju R ha både mössa och vantar på sig när han ska ut...

Lite då och då ser jag andra påpälsade pappor på stan som är ute med sina barn i vagn - barn med tjock overall men ingen mössa börjar bli en klassiker. För ett par veckor sedan såg jag även en pappa med ett barn i sittvagnen när det blåste och regnade som mest. Flickan hade förvisso en stor tjock overall och en mössa på sig...men INGA skor. Bara ett par tunna strumpor. Det var då jag började fundera på detta på allvar. Det kan inte bara vara R...det måste vara något med karlar och sockor helt enkelt. Något som jag inte begriper mig på. Sist vi diskuterade detta hemma lät det så här:

- Varför har du inte satt på Elliot strumporna.
- Han gillar att ligga i bara kallingarna, precis som jag.