torsdag 4 augusti 2011

Ingång 74

Entrén till KK
Jag har tillbringat en heldag på KK. Nästa gång jag åker dit är det för att få hem bebisen. Först var det samtal med narkosläkaren kl 9.30 där vi diskuterade igenom min hjärtproblematik och hur själva spinalbedövningen utförs. Besöket tog ca 30 min och efter det häckade jag i entrén fram till kl 12 när jag mötte upp R och så käkade vi på CRC:s uteservering. Superfräsch byggnad och bra käk!

Kl. 13 hade jag tid hos barnmorskan på KK men det visade sig att jag, och den andra kvinnan som fått samma snittdatum, hade blivit bortglömda så vi kom inte in till sköterskan förrän 1,5h efter utsatt tid. Väl där fick jag svar på alla rent praktiska frågor jag hade kring snittet och den kommande tiden på BB. Barnmorskan visade mig runt på avdelningen och visade mig hur rummen ser ut. De flesta rum är dubbelrum, vilket innebär att man delar rum med en annan kvinna. Det finns även ett antal (8?) enkelrum som i första hand går till "bättre behövande", t.ex. till missbrukare eller föräldrar med barn som inte föds friska. Om pappan kan stanna kvar över natten beror helt enkelt på hur fullbelagt det är på avdelningen just då. Jag hoppas på att få ett enkelrum så att R kan stanna kvar första natten iaf. Men samtidigt har jag ju full förståelse för att det kan finnas andra som har större behov av dessa rum, än vi (förhoppningsvis...kanske jag bör tillägga).

Jag har fått med mig två descutansvampar hem som jag ska tvätta mig med innan operationen, lappar med information och ett preliminärt klockslag när det hela ska äga rum. 

Barnmorskan tog även ett rör med blod, lite prover, klämde på magen och kontrollerade bebisens hjärtljud. Allt såg fortsatt fint ut:

Blodtryck: 100/60
Hb-värde: 123 (Allt järnknaprande har äntligen gett resultat!)