fredag 24 juni 2011

Midsommar

Planen var att åka till Lund och fira midsommar med några vänner men R har dragit på sig en rejäl förkylning igen (Tack Anton!) med feber och hela kittet när vi var på Gotland på bröllop, så nu får vi stanna hemma och "fira" midsommar själva istället.

R har laddat upp med en klassisk midsommarmeny innehållande färskpotatis med dill, olika sorters sill, gravad lax, hovmästarsås...och vad det nu mer är, medan jag själv föredrar en helt avköttifierad midsommarmeny. Bara vi får våra jordgubbar och lite Herrljunga päroncider så är Apan och jag nöjda! 

Glad midsommar kära Vänner! Ta hand om Er och varandra! ♥ 

Avocadomacka
- inte en helt traditionell midsommarlunch.
Jordgubbar och glass
Päroncider i finglas räddar vilken dag som helst!

Iakttagelse

Igår när jag var hos barnmorskan så var det ungefär sju andra damer i varierande storlek som satt i väntrummet. En kvinna, den med störst mage av alla, stack ut från mängden. Iförd rosa velourbyxor, ett alldeles för kort rosa linne, rosa badtofflor och en solfjäder med kinesiskt mönster på fångade hon snabbt uppmärksamheten. Hon hade kastat av sig sin lila velourjacka på stolen bredvid och hon var alldeles rödmosig i ansiktet och fläktade frenetiskt med sin solfjäder.

När hennes barnmorska kom och ropade upp hennes namn "Camilla...och det är varmt som vanligt ser jag." kunde dock inte resten av skaran riktigt hålla sig. Eller jo, några kunde...men inte jag och en annan tjej. Det såg bara för kul ut... och att jag kunde se humorn i det gjorde mig ännu lite gladare för jag vet att Linda och jag har diskuterat om hur alla gravida blir "knäppa". De gör konstiga saker, tänker konstigt och beter sig konstigt. Under Lindas graviditet lovade jag henne att säga till henne om hon skulle bli så där "knäpp" någon gång.

För en vecka sedan eller två så diskuterade jag den där "knäppheten" med R och han hävdade att jag visst blivit lite "knäpp" och jo, lite knasig har jag nog allt blivit. Inte jätteknäpp kanske men snudd på. R tycker att jag lever i en "bubbla" och jag kan inte annat än att hålla med. Graviditeten tar upp 99% av min aktiva tankeverksamhet och jag har börjat tänka på saker som är p r a k t i s k t, säkert och funktionellt istället för snyggt. Det har blivit roligt att gå i babyaffärer (vilket jag tidigare aldrig satt min fot i). Jag balanserar nog på gränsen nu, att bli så där knäpp. Det bästa med detta är dock att man inte lider av det själv.

Farligt gott

Har du inte heller någon figur att vara rädd om? I så fall rekommenderar jag dessa krämiga ostknyten med chili! SÅ onyttigt...men himmelskt gott!


Friterade chili-cheese nuggets, från Sun Food.

Publicerat

God morgon
Nu är alla inlägg från Gotlandssemestern retroaktivt publicerade på bloggen, du hittar dem mellan 11-21 juni 2011.


Över & ut!