fredag 25 januari 2013

Vecka 7

Oja, mår illa och kräks. Har börjat ta B6 + primperan som R skrivit ut till mig. Tar eventuellt udden av det värsta illamåendet och kräkningarna. Oftast kommer det och går över dagen. Än så länge blir det aningen bättre när jag äter något, vilket gör att jag äter nästan hela tiden. R har förberett på jobbet att han måste dra ner på arbetstiden när/om jag mår dåligt denna gång också. Det börjar kännas att det är på allvar nu. Att vi faktiskt ska få en bebis till. På riktigt. Våra familjer och några av de närmaste vännerna vet redan den stora nyheten. Resten får veta om ett par veckor eller när det faller sig. Det syns redan på mig tycker jag. Magen putar endel, även om jag mest ser tjock ut än så länge.

Bebis

Nu går det undan. I den här veckan växer embryot ungefär en millimeter om dagen från att vara 4 till 5 millimeter långt, i slutet av sjunde graviditetsveckan har din bebis blivit ca 11-13 mm. Hela 100 000 nya nervceller bildas varje minut!
Armarna sticker redan fram, man kan se benens utveckling, hjärtat slår, hjärnan börjar dela sig i två hjärnhalvor och ögon och näsa håller på att bildas nu. Embryot kan nu börja utföra flera reflex rörelser såsom att vrida sig och höja samt sänka armen.

Hjälpa "Tssse".