tisdag 5 juli 2011

Vänner

Nu har vi vänner på besök från Gävle. Eva och Magnus passade på att ta en tripp ner till Malmö efter Metallica-konserten i Göteborg. Det är ALLTID lika trevligt att träffas så vi är väldigt glada för det!

Picknick med Gävleborna i Klagshamn
De hade med sig det sköna vädret ner till söder...
Två andra turrturrduvor
...mycket kärlek i luften
världens sötaste lilla svanbäbis...
Hela svanfamiljen
Tar en pizza ute på gården
... och avslutar dagen med att se på solnedgången i Västra Hamnen.

Eva och Magnus köpte en kattunge (Amigo) från min första kull 2004 och sedan dess har vi hållit kontakten. Eva och jag är båda tokiga i Betty Boop...fast Eva är snudd på lite tokigare då hon faktiskt tagit steget att tatuera in en ursnygg Betty Boop på benet också. Eva och Magnus har varit och hälsat på oss i Malmö, Eva har varit på Gotland och semestrat med mig och för ett par år sedan var R och jag i Gävle och hälsade på dem. Jag har berättat om Eva för några av er, en av de kvinnor som jag beundrar mest i hela världen. En kvinna som varit väldigt sjuk (bröstcancer) men som, trots smärta och svåra stunder, alltid lyckas hålla modet uppe och dessutom alltid har tid och kärlek kvar att ge till andra. Tänk vilka små tillfälligheter som gör att ens vägar korsas. Jag är så glad att just Ni är en del av mitt liv. 

Amigo visade prov på sina jaktkunskaper när R och jag var på besök i Gävle.
(Till allas glädje kan jag meddela att fågeln faktiskt klarade sig helt oskadd)

Hos barnmorskan v. 34

Idag, vecka 33+6, var jag hos barnmorskan och uppdateringen lyder:


SF-mått: 34 cm

Hb: 105

Blodtryck: 130/65 

Hjärtljud: 135 slag/min

Viktökning sedan inskrivning: + 3kg (dvs. +1,3 kg sedan start). Jag hade glömt väga mig hemma så jag fick väga mig hos barnmorskan idag istället. Brukar annars väga mig utan kläder och innan frukost. Nu blev det efter frukost och med skor och kläder på...men, men.

Bebisen hade redan vid förra besöket vänt sig med huvudet nedåt. Idag har han även fixerat sig, sa barnmorskan.

Det är ett jäkla "spring" vid barnmorskan så här på slutet! Varannan vecka ska jag dit. Magen hade inte växt något sedan förra besöket men eftersom pojken redan ligger 7% över normal storlek (enligt UL) så ligger han ändå på den övre kurvan. SF-måttet kan dessutom skilja sig lite beroende på vem som mäter.

Hb-värdet gick inte att fastställa idag, värdena blev väldigt avvikande. Något mellan 96 och 119 gav det första blodprovet. Hon fick putta mig en gång till men även det gav ett tredje värde så hon knyckte på axlarna och antecknade 105. Jag ska fortsätta med två järntabletter om dagen. R gnäller att jag måste ta tre... Han sa även att det kan bero på att mina fingrar är svullna så vätskan kan spä ut blodet och ge tokiga värden. Blir det lika varierande nästa gång så ska jag be henne ta ett venöst prov (i armen) istället eftersom det tydligen är mer pålitligt.

Du vet att du är höggravid när...

- Det inte längre hjälper att "smita förbi" folk sidledes då du är bredare så än framifrån.

Kulan v. 34