tisdag 26 april 2011

Ap-modet

Jag fick precis ett mail från en kompis med en länk till ett par klädhängare med apor. Titta så fina de är!

Aphängare


De enda ap-inspirerade hängare jag sett tidigare är dessa krokar som finns i olika färger och som man hänger över en dörr.

Dörrhängare

...och detta underbara Ap-träd i metall (det finns ett ljuvligt träd med fåglar också, se bild på det på deras hemsida) 

Apor i träd

Det är för övrigt några som undrat varför jag kallar bebisen för "Apan" och ja...det bara blev så. Jag älskar apor och när vi är på djurparken så är det störst sannolikhet att du hittar mig vid aphusen eller hos tigrarna, leoparderna och lejonen. Det började därför som ett litet internt skämt mellan mig och R... I början kändes graviditeten ganska overklig (även om det var helt planerat) och jag sa till R att jag trodde att det skulle komma ut en apa istället. Ja, det kändes på något vis mer rimligt än en människa...och det gör det ännu till viss del. Sedan blev det en liten grej med att det kanske skulle bli en "Herr Nilsson", vilket det också visade sig bli. Sist men inte minst så tyckte jag att det passade så bra att Apan hänger och slänger i sin lian (navelsträngen). Ja, kort och gott är detta historien bakom varför jag kallar honom Apan.

4-2

Jag kom på att jag visst har glömt att berätta att R och jag var och såg hockey (Sverige - Ryssland) på skärtorsdagen och varje gång publikens mullrande jubel fyllde Malmö arena så sparkade Apan vilt i min mage. Jag tror att han blev lite rädd av allt stohej...eller så är han kanske en blivande huligan, vem vet? Det var den första matchen i Czech Hockey Games och Sverige gjorde en hyfsat bra andra period men i övrigt dominerade ryssarna.

Det var första gången jag var i arenan. R har varit där tidigare när han var på något ”läkarjippo” i våras. Imponerande byggnad tyckte jag, trots 10 245 besökare så gick det snabbt att ta sig in, fram och ut.

Ryssland vann med 4-2 mot Tre Kronor

Grillpremiär

Igår eftermiddag styrde vi kosan mot Sophie och Andreas i Lund för att inta deras trädäck och tutta fyr på grillarna. Vi åt kyckling (jag åt tzayspett), klyftpotatis och en kall youghurtsås med chili/lime + grillade spett med tomat, paprika och svamp. 

Efteråt bjöds det på te och mjuk pepparkaka. Kameran låg i hallen under grillningen men åkte fram senare under fikan.

Det är nu man inser att radhus is the shit. Balkongen i all ära men herre gud så skönt det är att sitta på marknivå.


Sista lediga kvällen för denna gång


Förresten, vill ni prova ett gott te som jag fick smaka igår så kan jag tipsa om ”Kalmarte” från Gerdas Te & Kaffehandel. Fruktigt och supergott!