torsdag 13 december 2012

Aaaaaj Aaaaaj Aaaaaj

Det är Lucia idag. Det har jag berättat för Elliot. Han verkar införstådd med att det är något speciellt  vi ska titta efter. Nyhetsmorgon står på i hopp om att få se ett Luciatåg. Jag sitter och slösurfar i soffan. Framför teven står Elliot och tittar. Framåtlutad, med båda händerna på tevebänken, med blöja och pyjamaströja. Frid och fröjd. 

Plötsligt hör jag bara hur han skriker "Aaaaaj" och jag tittar upp och frågar "Vad är det Elliot?". Han fortsätter att titta på teven och skriker på nytt "Aaaaaj Aaaaaj Aaaaaj", den här gången skriker han ännu högre. I rutan syns Edward Blom och plötsligt går det upp för mig vad det är som han ser...

I Elliots favoritbok "Vem är söt" så blir nallegrisen vid ett tillfälle väldigt arg på Fågel och varje gång vi kommer till den sidan så ropar Elliot "Aaaaaj" (arg) och knyter näven, precis som nallegrisen gör på bilden. Om jag frågar hur nallegrisen ser ut när han är arg så visar Elliot tänderna och knyter näven. Ja, nallegrisen är något som för Elliot symboliserar ilska... Så arg som nallegrisen är vet han ingen som kan bli. Men nu ser han plötsligt Edward Blom stå där i rutan och vifta med ena handen och tydligen ser Elliot vissa likheter mellan de två herrarna. "Jaha, ARG menar du Elliot. Är farbrorn arg?", frågar jag. "Mmm mmm mmm", svarar Elliot snabbt. Jag kan inte annat än skratta. För plötsligt ser jag också den där slående likheten. 


Vem är söt?
Boken vi läst så många gånger att vi båda kan den utantill.