tisdag 19 juni 2012

Fukt och stopp...och lite trevligt också.

Idag har det varit fullt pådrag här hemma. Det började med att Anticimex fukttekniker kom hit för att undersöka en fläck som kommit i taket vid balkongdörren. Det visade sig vara fuktigt och ska nu utredas och åtgärdas. (TACK och lov för att vi flyttar 1). Sedan kom Maria med direktleverans med nötprinsess...min nya "last". En kopp kaffe och en kaka hann vi med innan det åter ringde på dörren. Där utanför stod rörmokaren och vaktmästaren och undrade om jag hade problem med mitt avlopp. "Inte just i dag", svarade jag. Den här avloppshistorien börjar inte bara bli tjatig, den är tröttsam också. Här på bloggen har den väl inte tjatats ut men alla vändor till avloppsakuten, vaktmästaren och R och mig sinsemellan. Under de fem år som vi bott här har vi haft stopp i avloppet ca 1-2ggr/vecka. Ibland oftare, ibland lite glesare. Oftast håller det sig till badrummet men ibland bubblar det i vasken i köket också. Oftast kan vi åtgärda det själva genom att hälla i ett spann varmt vatten i toaletten men efter att de hade stamspolning i fastigheten i maj så har vi fått ringa akut för att få hit spolbilen och rensa...gång på gång på gång. Det är inte bara att man får vänta i flera timmar innan dusch och toalett fungerar igen, vi får sanera precis ALLT. Kök, toalett, hall, dörrhandtag, dörrar och väggar där avloppskillarna dragit fram med sina lortiga slangar. De har kört ner en kamera i badrummet och tittat men ser ingen förklaring till de upprepade stopp vi har. I går kom de oanmälda för att kontrollera det på nytt. (TACK och lov för att vi flyttar 2)

Nåja, kakorna var utsökta och det var som vanligt trevligt att ha Maria här. Elliot var väldigt nyfiken på alla hennes smycken och "bling-bling" idag och skulle smaka och undersöka allt i minsta detalj. Jag tycker att rädslan för främlingar börjar klinga av och det är j ä t t e s k ö n t. Det har inte varit något jätteproblem i sig, oftast har det gått bra och annars lagt sig efter en stund. Men det är mer skönt att slippa förklara för alla karlar (ja, det är oftast männen som Elliot har reagerat på...plus två granntanter) att det är en fas han går igenom, att det är helt normalt, att de inte har gjort något speciellt som skrämt honom, utan att det bara är så nu men går över. Bla, bla, bla... 

R kom som vanligt hem sent när han har eftermiddagspass på akuten men vädret var på vår sida och vi hann med en promenad, lite glassätning och gungning innan det var dax för Elliot att äta gröt och hoppa i sin pyjamas.