tisdag 7 augusti 2012

♡ Elliots 1-årskalas ♡

Vår älskade lilla "Ettöring".
Tänka sig för ett år sedan lunkade R och jag runt i bärskogen i godan ro. Ett par timmar senare satte Elliot kurs mot den stora vida världen och ut kom han med ett halvakut snitt istället för en dag senare med ett planerat snitt. När han föddes sa sköterskan "Grattis, nu har ni fått en ny chef." Jag tänker på henne ibland och ler, den där sköterskan visste minsann vad hon talade om. Här hemma går Elliot fortfarande skämtsamt under namnet "Chefen", för visst är det så att vi trippar på tå för att göra livet precis så där underbart och härligt för honom som han förtjänar. Chefen är en kärleksfull och underbar pojke och har alltid varit. När han var 11 dagar minns jag tydligt hur R satt bredvid mig på sängkanten när jag höll Elliot i min famn och jag sa "Idag är han 11 dagar. Förstår du, vi har lyckats hålla liv i honom i elva dagar!" Han kändes så skör, så liten och så ömtålig. Vips så har visst ett helt år gått med den finaste och underbaraste ungen jag vet. Ett år, fyllt av rosa små puffiga moln. Ett år där jag lärt mig mer om livet än på alla år innan. Ett år som mamma och pappa. Ett år fyllt av kärlek och stor förundran. Livet är verkligen lågt ifrån tråkigt. Det är så där härligt att jag önskar att vi kunde leva för alltid, allihopa.

Vi samlar ihop alla känslor och förbereder oss för det stora kalaset. Självklart firar vi den stora dagen hos mormor på Gotland så att alla familjemedlemmar får möjlighet att komma och fira Elliot. 

Tårtan blev tyvärr inte så god som det var tänkt. Men som tur var hade mormor och gammelmormor bunkrat upp med en massa härliga bakverk så det gick ingen nöd på oss, tvärt om. Jag hade även gjort cake pops. De ville inte heller samarbeta så istället för att stå på pinnarna fick jag vända dem upp och ner. Smaken var perfekt, men konsistensen blev tokfel. 

Elliot var i sitt esse och var ivrig att slita tag i den stora pakethögen. Han fick en massa fina presenter.

Av gammelmormor och gamelmorfar fick han jättefina tårtbestick där de låtit gravera in "Elliot 1 år". tanken är att dessa tårtbestick ska användas på alla hans födelsedagar och personliga högtidsdagar framöver. Av mig och R fick Elliot bland annat en gåbil i svart plåt med en tryckt "1:a" på. Han fick även en massa leksaker, pussel, kläder, böcker, brandbil, BRIO myra, flygplan, plocklåda och ett födelsedagståg. Det var väldigt roligt att alla ha alla samlade och även fast att vi bara var den närmaste familjen så blev det verkligen fullt hus. Då kan det tilläggas att två fastrar med sina respektive familjer tyvärr inte hade möjlighet att resa hit.

Gäster:
Mamma, pappa, mormor, morfar, mostrarna Andrea, Lovisa och Maria, gammelmormor, gammelmorfar, gammelmorbror och sambo Åsa, Mormors kusin Lars, Farmor, farfar, faster Janina med man Henrik, gammelfarmor.

Här kommer en bildkavalkad från kalaset.

Laddar upp med gröt till frukost.



Gammelfarmor har laddat upp med paket.







Moster Andrea hjälper till med dukningen.


Mys med pappi.


Även mormor fick ett stort paket idag.




Tack till alla som var med och gjorde Elliots första kalas till 
en minnesvärd dag.