torsdag 13 januari 2011

Lill-Knas söker...

Ung desperat tjej söker 
en fördomsfri herre med 
prickarna på rätta stället. 

Jag är en mycket social 
och trevlig brunett med 
ett välvårdat yttre. 

Jag söker en medgörlig herre, 
för tillfällig kontakt
Du bör vara en man av 
lugnare typ men som 
ändå har aptit på livet! 
Du bör vara välbygd, 
redo att börja dejta och 
ha båda juvelerna i behåll. 

/"Lill-Knas" 



Vecka 9

Nu har vi travat in i vecka 9 och jag börjar tro att det här faktiskt ska gå vägen. Apan och jag vilar en hel del. Vi vilar så mycket att R ”hotar” mig med att jag kan få proppar om jag inte rör på mig mer… :) Har dock haft väldigt mycket yrsel så jag har inte gått mer än nödvändigt. R hade med blodtrycksmätaren hem från jobbet förra veckan och jag hade 100/60, lägre än vad jag brukar ha. Yrseln har dock börjat släppa och istället har illamåendet slagit till med kraft och jag kräks varje dag. Är inte direkt sugen på något. Kaffe och te smakar inte längre gott, inte bröd, godis eller kakor heller. Mitt schampo och min favoritparfym luktar illa och jag gillar helt plötsligt inte mina tuggummin som jag har storkonsumerat i flera år heller. Apelsiner med salt smakar gott, liksom blåbärssoppa, lingongrova och youghurt med skogsbärssmak från Valio.

Magbild v. 8+4
Bebis vecka 9
"Embryot är mellan 2 och 3 centimeter långt och är stor som en jordgubbe. Fram till den här veckan har din bebis fått sin näring från gulsäcken och den framväxande moderkakan. Moderkakan tar nu över mer och gulsäcken börjar försvinna.
Ända tills nu har ditt embryo haft en liten svans, men försvinner nu och blir en svanskota. Embryot kan öppna och stänga munnen, rör sig hela tiden och ser nu ut som en liten människa.
Fosterhjärtat utvecklas färdigt under denna och nästa vecka. Det är även nu som fostrets könsorgan bestäms. Det som avgör är om din bebis har en Y-kromosom, i sådant fall ska kommer penis och pung så småningom växa fram efter att testiklar har bildats som producerar det manliga hormonet testosteron. Om bebisen inte har en Y-kromosom följer utvecklingen den vanliga mallen där äggstockar och slida bildas." Källa: Min bebis