torsdag 23 februari 2012

Kakbak

Igår jobbade R jour igen så idag överraskar jag honom med busenkla chokladkakor till kaffet när han kommer hem. En plåt brändes lite lätt så den åkte direkt i soporna. Lika bra kanske för det räcker gott och väl med de kakor som blev kvar.


Recept på Chokladbröd (ca 70st):
250 g smör eller margarin
3 dl florsocker
5 dl vetemjöl
3/4 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker

Till garneringen behövs 1 uppvispat ägg till att pensla med, samt pärlsocker att strö över längderna.

Gör så här:
Blanda smör och florsocker. Tillsätt de övriga ingredienserna. Blanda väl.
Dela degen i 6 bitar och rulla ut varje del till en lång rulle och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Platta till rullarna lätt med handen, pensla med ägget och strö över pärlsocker.
Gräddas på 175°C mitt i ugnen i ca 12-15min (Håll koll!). Ta ut och skär längderna i lätt sneda bitar när de ännu är varma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar