torsdag 26 januari 2012

Sitt pojke sitt!

Ohhh, denna djungel av barnprylar. Just nu funderar vi på vilken matstol vi ska köpa till Elliot. Att välja barnvagn var ju en baggis i jämförelse... Att prislapparna drar iväg till surrealistiska höjder har jag motvilligt börjat vänja mig vid...!

BRIO Grow
Min personliga favorit!!
BABYBJÖRN highchair
Lite rymdfarkost över den...men wow så superslimmade den blir ihopfälld!
Bloom Fresco
Tokigt snygg och tokigt pris!
BRIO Sit
Best In Test...tydligen.
Antilop från IKEA
Ser kanske inte mkt ut för värden,
 men går å andra sidan lätt att "pimpa" med en snygg dyna.
Typ denna molndyna kanske?

Nä, det får nog bli en vända till barnbutikerna för att klämma och känna lite på dem innan vi bestämmer oss... IKEA har ju en liten nätt stol i plast också, Antilop, som jag läst att många mindre barn sitter allra bäst i....och tänk att bara kunna spola av den i duschen, det är kanske det allra bästa innan själva ät-tekniken har förfinats?

Funderar också på hur det blir med de stolar som inte har ett ställbart fotstöd...det känns som att det är jobbigt att sitta och dingla med benen? Har någon av er tips om någon annan barnmatstol med SNYGG design så får ni gärna skriva det. Den ska trots allt bo i mitt hem ett par år så den får inte vara rasande ful... 

4 kommentarer:

  1. Vi har tre barnstolar, en Stokke Tripp Trapp, en Hokus Pokus och en IKEA Antilop. IKEAs Antilop är helt klart bäst - och helt klart billigast av alla varianter som finns (brickan som hör till rekommenderas).

    Vi började med den när Tim var 4 månader och i början hade vi både dyna och lite extra handdukar för att han skulle sitta stadigt. Dynan behövs bara upp till 10-11 månader, sen behövs dynan inte mer. IKEAs dyna är INTE bra, vi köpte en LEGO dyna, den var super. Tänk på att den helst ska vara i vaxdukstyg eller gå att tvätta i maskin.

    Tänk på en sak: om du inte vill skura barnstolen med tandborste efter varje matning så välj en som är lätt att torka av, som inte har några skrymslen och vrår, det hamnar mat precis överrallt i hela köket när man matar och du, efter en tid skiter du fullständigt i hur den där stolen ser ut, bara ungen sitter bra och den går att torka av. Både BRIOs modeller och den där Bloom Fresco verkar välidgt jobbiga att torka av.

    Hela den här barnprylshysterin är tokig, visst är det kul med fina prylar men när det kommer till kritan så är det oftast extremt kort tid de använder de flesta sakerna. Hittills har ofta de lite billigare prylarna varit lika bra eller tom bättre ibland.

    Dingla med benen är inget problem. Första tiden sitter de där bara 10-15 minuter. Tripp Trapp har fotstöd vilket gör att Tim hur lätt som helst ställer sig upp och själv kan krångla sig ur stolen, livsfarligt. Den kommer säkert bli bra sen när han blir större, men inte nu.

    SvaraRadera
  2. Håller med Linda. Ikeas Antiloop är utan tvekan bäst. Vi har en triptrap också. Men den har Leon halkat ur flera gånger när han var mindre. Den verkar funka bättre nu när han inte behöver använda babysitsen. Men sett till pengarna är absolut Ikeas mest värd pengarna. Den är också mest städpraktiskt – därav förstår man varför den finns på vart och vartannat kafé. :)

    SvaraRadera
  3. Tvåbarnsmorsan håller med!
    Antilop- får tyvärr inget designpris men absolut bäst i tidig ålder. Skippa dynan, Alma hade en röd Moln dyna. Den var konstant smutsig och mest i vägen.
    Tripp Trapp är toppen när de är ngt äldre. Typ när de lär sig att klättra upp/ner i stolen själva.
    Svea använder sin jätte mkt nu.

    Antar att omröstningen nu är avgjord ;)

    SvaraRadera
  4. Vi har bara en tripp trapp, men den fungerade utmärkt till Gabriel och han använder den fortfarande.

    SvaraRadera