måndag 7 mars 2011

På barnvagnssafari

Vi har nu gått in i barnvagnsdjungeln. I helgen har vi varit runt i olika babybutiker i Malmö och Lund och provkört olika vagnar och letat ut en spjälsäng. Efter att ha provkört och trixat lite med olika modeller så var faktiskt inte valet av vagn speciellt svårt. Det blir en Bugaboo Cameleon, dvs. barnvagnarnas Rolls-Royce. Den är lätt och blir pytteliten, ja..nästan obefintlig, när den fälls ihop. Det finns dessutom flera snygga färgkombinationer om man önskar pimpa vagnen...och DET gillar jag!

Jag lyckades dessutom hitta den på en tillfällig kampanj där det bara fanns ett enda exemplar kvar av den färg vi ville ha så vagnen står just nu i butiken och väntar på oss och i kväll flyttar den in. Vi kommer att köpa den mörkgråa botten med svart suflett i canvas. Senare kommer vi nog att köpa till ett off-white topset i canvas att ha på vagnen under vår och sommar. Någon extra färgglad suflett kommer säkerligen att inhandlas under sommarens shoppingturer också.

Cameleon är en typisk cityvagn och är lätt att manövrera i butiker och på stan. Det är inte jätteofta som vi kommer att gå på ”tuffa” underlag, men en och annan tripp i naturen vill vi såklart kunna göra med vagnen och därför blir vi nog tvungna att köpa till terränghjulen. Vi kommer även att köpa tillhörande babyskydd/bilbarnstol och adapter så att vi kan fästa det direkt på barnvagnschassit.

Bugaboo Cameleon med mörkgrå bas och svart topset


Bugaboo Cameleon med topset i off-white


Valet av spjälsäng föll på en vit BRIO Cot Two, där ena långsidan går att sänka. Men den väntar vi ett tag med att köpa. Än så länge har vi gott om tid!
BRIO Cot Two

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar